Jaunumi

Merhels pievienojas RSM International 50-tās pastāvēšanas gadadienas svinībām


2014. gada 22. maijā

SIA „Merhels Revidenti Konsultanti” (Merhels), neatkarīgā auditorfirmu tīkla RSM International dalībfirma no Latvijas, pievienojas svinībām par godu tīkla 50. pastāvēšanas gadadienai. Merhels ir RSM tīkla dalībfirma kopš 2013. gada marta.

Kopš tā dibināšanas 1964. gadā RSM tīkls ir izveidojies par organizāciju ar dalībfirmām un korespondentiem 108 valstīs, kuras nodarbina vairāk nekā 32 000 speciālistu vairāk kā 700 birojos. RSM ir sestais lielākais nodokļu pakalpojumu sniedzējs pasaulē un iekļauj top-10 dalībfirmas visās vadošajās ekonomikās, tai skaitā ASV, kurā tam ir piektā lielākā firma, un Ķīnu, kurā tā dalībfirma ir trešā lielākā. RSM nesen paziņoja par Baker Tilly, kura ir septītā lielākā auditorfirma Apvienotajā Karalistē, pievienošanos tīklam.

No maija RSM tīkla ietvaros notiks dažādi pasākumi par godu svinībām.

Džīna Stīvensa (Jean Stephens), RSM International izpilddirektore, norāda: „RSM International tīkla 50. pastāvēšanas gadadienas svinības šogad ir svarīgs atskaites punkts mūsu tīklam un dalībfirmām. Esmu pagodināta un priecājos strādāt ar tik spēcīgiem profesionāļiem un firmām visā pasaulē. Šis ir laiks, lai pateiktos mūsu klientiem un bijušajiem un esošajiem kolēģiem par to ieguldījumu RSM tīkla panākumu kaldināšanā.

Esam lepni par RSM kultūrvides daudzveidību un tīklā valdošo noskaņu sniegt klientiem tikai augstākās raudzes servisu. Tas ir iespējams, pateicoties mūsu fokusam uz cilvēkresursu vadību, augstas kvalitātes risinājumu nodrošināšanu, pārrobežu biznesa iespēju attīstīšanu un zīmola atpazīstamības veicināšanu.

Esam apņēmības pilni palīdzēt mūsu klientiem kļūt sekmīgākiem, vai tā būtu jaundibināta sabiedrība vai sekmīgs globāls koncerns. Mēs turpināsim attīstīt tīkla ģeogrāfisko pārklājumu, lai varētu nodrošināt visaugstākā līmeņa klientu apkalpošanu visur, kur klienti būs ieinteresēti nodarboties ar uzņēmējdarbību”.

Edvards Merhels, Merhels vadošais partneris, papildina: „50. pastāvēšanas gadskārta ir kaut kas īpašs pats par sevi. Tomēr kontekstā ar līdzšinējiem sasniegumiem RSM tīkls var būt īpaši lepns par tā pozitīvo pienesumu ļoti daudzu biznesu attīstībā un cilvēku dzīvē. Tomēr vēl ir daudz kas darāms. RSM smagi strādā, tiecoties iekarot jaunas virsotnes, un mēs esam gatavi sniegt savu pienesumu šajā procesā.”

Uz 2013. gada 31. decembri RSM dalībfirmu kopējie ieņēmumi bija 3,7 miljardi ASV dolāru. Pēdējā gada laikā tīkla pārrobežu referencēto darbu apjoms pieauga par 17%.

Pēdējo 12 mēnešu laikā RSM būtiski paplašinājis dalībfirmu un korespondentu loku, piesaistot tīklam jaunas firmas Brazīlijā, Dominikānas Republikā, Igaunijā, Somijā, Ganā, Menas salā, Japānā, Katarā, Svazilendā, Zviedrijā un Apvienotajā Karalistē.

RSM tīkla akadēmijas 2013. gada programmas ietvarā tika uzņemts jau 350 students. Ir izveidota RSM ITAX akadēmijas programma, kuras mērķis ir palīdzēt tīkla dalībfirmām veidot nākotnes līderus starptautisko nodokļu jomā.