Jaunumi

Projekta “Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju kompetences centrs” aktualitātes 2019. gada nogalē


2020. gada 06. janvārī

IT kompetences centra atbilstoši 2019. gada 9. maijā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru noslēgtajam līgumam Nr. 1.2.1.1/18/A/003 īsteno projektu “Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju kompetences centrs”.

Projektā 2019. gadā uzsākta visu sākotnēji apstiprināto pētījumu īstenošana, sagatavots un iesniegts jau otrais maksājuma pieprasījums, regulāri notiek gan zinātnisko virzienu vadītāju, gan padomes sēdes, kurās tiek izskatīts īstenoto pētījumu progress un sasniegtie rezultāti. Savukārt no vasarā izsludinātās jaunu pētījumu projektu atlases apstiprināšanai tiek virzīti trīs jauni pieteikumi, ko iesniedza SIA “ABC Software” ar SEB bankas atbalstu, SIA “WeAreDots” un SIA zinātniski tehniskā firma “Lāsma” ar SIA “Altas IT” atbalstu, SIA “Dati Group”.

SIA “Tilde” un SIA “Merhels Revidenti Konsultanti” starpnozaru pētījumā Nr. 2.6 “Mākslīgā intelekta metožu izpēte un kompleksu sistēmu veidošana uzņēmumu grāmatvedības uzskaites procesu automatizācijai un lēmumu modelēšanai” kopš augusta notiek darbs pie aktivitātes “Jaunu mākslīgā intelekta metožu iegūšana grāmatvedības uzskaites procesu automatizēšanai” un aktivitātes “Jaunu mākslīgā intelekta metožu iegūšana uzņēmumu darbības rādītāju analīzei un prognozēšanai”, bet no oktobra - arī pie eksperimentālās izstrādes aktivitātes “Mākslīgā intelekta tehnoloģiju prototipa izstrāde grāmatvedības uzskaites procesu automatizēšanai un uzņēmumu darbības rādītāju analīzei un prognozēšanai”.

Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds  Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.1. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros.