Jaunumi

Projekta “Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju kompetences centrs” aktualitātes


2019. gada 07. oktobrī

IT kompetences centra atbilstoši 2019. gada 9. maijā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru noslēgtajam līgumam Nr. 1.2.1.1/18/A/003 īsteno projektu “Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju kompetences centrs”.

Projektā līdz 2019. gada septembrim uzsākta 16 pētījumu īstenošana, sagatavots un iesniegts pirmais maksājuma pieprasījums un vasarā izsludinātajā jaunu pētījumu projektu atlasē saņemti seši jauni pieteikumi.

SIA “Tilde”, SIA “Merhels Revidenti Konsultanti” un SIA “Accounting Latvia” starpnozaru pētījums Nr. 2.6 “Mākslīgā intelekta metožu izpēte un kompleksu sistēmu veidošana uzņēmumu grāmatvedības uzskaites procesu automatizācijai un lēmumu modelēšanai” uzsākts 2019. gada maijā ar rūpnieciskā pētījuma aktivitāti par mākslīgā intelekta metožu pielietojamību uzņēmumu grāmatvedības uzskaites procesu automatizēšanā un uzņēmumu darbības rādītāju analīzē un prognozēšanā.

Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds  Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.1. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros.